Har I stadig massere af appelsiner tilbage fra en af ugens frugtleverancer, som I ikke når at få spist inden næste leverance eller blot inden I går på weekend? Er det måske ved at blive for modent til, at nogen af jer gider, at spise det?
Så ved vi lige netop hvad DU kan gøre! – Tag det med hjem og forvandl det til en frisk og nem sirup som bl.a. egner sig perfekt til pandekagerne eller som en sauce på isen.
1 lille flaske
Tilberedningstid: 1 time
Ingredienser:
1 dl vand
250 g rørsukker
1/2 vaniljestang
saften fra 2-3 appelsiner
Tilberedning:
Bring sukker og vand i kog. Skru ned lige så snart det begynder at koge og lad det simre i ca. 30 min. under låg eller til lagen er let gylden.
Tilsæt herefter vaniljestang og appelsinsaft. Rør forsigtigt rundt til det koger. Skru ned, og lad det yderligere simre i 30 min.
Lad den nu varme og nylavede appelsinsirup køle ned og hæld den på en skoldet flaske.
Tip: Hæld den søde og let syrlige appelsinsirup over din yoghurt, pandekager eller is. Kan også bruges som ekstrakt til, at lave saftevand eller drinks.