Har I stadig massere af appelsiner tilbage fra en af ugens frugtleverancer, som I ikke når at få spist inden næste leverance eller blot inden I går på weekend? Er det måske ved at blive for modent til, at nogen af jer gider, at spise det?

Så ved vi lige netop hvad DU kan gøre!  – Tag det med hjem og forvandl det til en frisk og nem sirup som bl.a. egner sig perfekt til pandekagerne eller som en sauce på isen.

1 lille flaske

Tilberedningstid: 1 time

Ingredienser:

1 dl vand

250 g rørsukker

1/2 vaniljestang

saften fra 2-3 appelsiner

Tilberedning:

Bring sukker og vand i kog. Skru ned lige så snart det begynder at koge og lad det simre i ca. 30 min. under låg eller til lagen er let gylden.

Tilsæt herefter vaniljestang og appelsinsaft. Rør forsigtigt rundt til det koger. Skru ned, og lad det yderligere simre i 30 min.

Lad den nu varme og nylavede appelsinsirup køle ned og hæld den på en skoldet flaske.

Tip: Hæld den søde og let syrlige appelsinsirup over din yoghurt, pandekager eller is. Kan også bruges som ekstrakt til, at lave saftevand eller drinks.