Har I stadig frugt tilbage fra en af ugens frugtleverancer, som I ikke når at få spist inden næste leverance eller blot inden I går på weekend? Er det ved at blive for modent til, at nogen af jer gider, at spise det – bananerne ved at blive brune eller blommerne bløde?
Så ved vi lige netop hvad DU kan gøre! – Tag det med hjem og forvandl det til en saftig, sød og let krydret kage til familien, vennerne eller måske kollegaerne på under 30 min!
Ca. 12 stk.
Tilberedningstid: 25-30 min.
Ingredienser:
100 g smør (sundere alternativ: 100 g kokosolie)
2 æg
1,5 dl rørsukker eller 3 spsk. honning – hvis du bruger bananer, kan du nøjes med at bruge 2/3 af mængden, da specielt modne bananer bidrager med mere sødme end fx. æbler
2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk eller vand
2 dl hvedemel
2 dl fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
2-3 æbler, pærer eller bananer eller 3-5 blommer – jo mere moden frugten er, desto bedre egner den sig til bagværk. Du kan med fordel bruge fx. både bananer og æbler i samme portion
2 spsk. kanel
Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smør eller kokosolie. Imens det smeltes skal æg, sukker og vaniljesukker piskes skummende.
Rør det smeltede smør i dejen.
Bland mel, bagepulver, salt og kanel sammen i en skål for sig og vend det efterfølgende i dejen.
Skær æblerne, pærerne eller blommerne i små tern eller mos bananerne med en gaffel. Tilsæt det herefter til dejen og rør godt rundt.
Fordel dejen i 12 muffinsforme (skal fyldes ca. 2/3 op med dej). Kan også bages som en skærekage i en bradepande som alternativ.
Bag kagerne i ca. 20 minutter eller til de er let gyldne.