Har I stadig frugt tilbage fra en af ugens frugtleverancer, som I ikke når at få spist inden næste leverance eller blot inden I går på weekend? Er det ved at blive for modent til, at nogen af jer gider, at spise det – bananerne ved at blive brune eller blommerne bløde?

Så ved vi lige netop hvad DU kan gøre!  – Tag det med hjem og forvandl det til en saftigsød og let krydret kage til familien, vennerne eller måske kollegaerne på under 30 min!

Ca. 12 stk.

Tilberedningstid: 25-30 min.

Ingredienser:

100 g smør (sundere alternativ: 100 g kokosolie)

2 æg

1,5 dl rørsukker eller 3 spsk. honning – hvis du bruger bananer, kan du nøjes med at bruge 2/3 af mængden, da specielt modne bananer bidrager med mere sødme end fx. æbler

2 tsk. vaniljesukker

2 dl mælk eller vand

2 dl hvedemel

2 dl fuldkornshvedemel

2 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

2-3 æbler, pærer eller bananer eller 3-5 blommer – jo mere moden frugten er, desto bedre egner den sig til bagværk. Du kan med fordel bruge fx. både bananer og æbler i samme portion

2 spsk. kanel

Tilberedning:

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt smør eller kokosolie. Imens det smeltes skal æg, sukker og vaniljesukker piskes skummende.

Rør det smeltede smør i dejen.

Bland mel, bagepulver, salt og kanel sammen i en skål for sig og vend det efterfølgende i dejen.

Skær æblerne, pærerne eller blommerne i små tern eller mos bananerne med en gaffel. Tilsæt det herefter til dejen og rør godt rundt.

Fordel dejen i 12 muffinsforme (skal fyldes ca. 2/3 op med dej). Kan også bages som en skærekage i en bradepande som alternativ.

Bag kagerne i ca. 20 minutter eller til de er let gyldne.